Bakırın Tarihi Nedir? Ne zaman Bulunmuştur?

Orada arkeolojik buluntular 5.000 yıldır bakır insan kullanımını gösterir. Kıbrıs'ta bakır cevherinin bizim zamanımızdan yaklaşık 5.000 yıl önce keşfedilmesi . Romalılar adayı fethettikten sonra metal Cyprium (Kıbrıs metali) adını verdiler ve daha sonra Cuprum olarak kısaltıldı. Eski zamanlarda Kıbrıs dışında diğer tanınmış bakır üretim merkezleri de İran platosu , Edom Dağları ve Judean Çölü'nün Arava bölgesi ve Filistin'deki Sina idi .

Gardiyanlar 5000 hakkında yıllar önce ondan bakır ve yapılan nesneler kullanılır. Mısırlılar da o dönemde bakır nesneler yaptılar. Piramitlerden birinde 5.000 yıllık bir bakır boru bulundu.

Bronz kullanımı ( bronz olarak da adlandırılan bir bakır ve kalay alaşımı ) muhtemelen Mısır'da başladı. Mısırlılar, bakıra az miktarda kalay eklemenin dövme işini kolaylaştırdığını keşfettiler . Bronz alaşımları , Mısır'da bakırın bulunmasıyla hemen hemen aynı zamanda bulundu. Bronz kullanımı kültürler arasında çok çabuk yayıldı ve " Bronz Çağı " adının kökeni oldu .

In Çin , bakır 4000 hakkında yıl öncesine kullanılmaya başladı ve yaklaşık 3,200 yıl önce, yüksek kaliteli bronz zaten Çin'de yapıldı.

Yunan ve Roma da yaygın olarak kullanılan pirinç , bakır ve alaşım çinko .

Günümüzde bakırın çoğu Şili , Amerika Birleşik Devletleri , Endonezya ve Peru'da üretilmektedir . Geçmişte bakır mineralleri de İsrail'de çıkarılıyordu .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses ve Fiziksel zellikleri Nelerdir Elazig Merkez Kestel

Bilgisayar Nedir Gumushane Guneysu Esenler

Kitap ve karakterizasyonu Nedir Afyonkarahisar Bala Atasehir