Demir Elementinin Özellikleri Nelerdir?

Demir, bir gövdeye veya bir peruk üzerinde ortalanmış kübik bir kübik kristal yapıya sahiptir . Karbonla karıştırılmayan saf demir, yumuşak ve kullanımı kolay bir malzemedir, ancak (üretim sürecinde demir ile karıştırılan) az miktarda karbon bile mukavemet ve sertlikte önemli bir artışa neden olur . Farklı oranlarda ( çelik olarak adlandırılır ) bir demir ve karbon alaşımı, farklı mukavemet, esneklik ve sertlik kombinasyonlarına izin verir.

770 santigrat derecenin altındaki sıcaklıklarda demir, ferromanyetik bir malzemedir - bir mıknatısın kutuplarına çekilir ve kendisini mıknatıslayabilir. Harici bir manyetik alanın varlığında , demirin içinde daha güçlü bir iç manyetik alan oluşur. Bu özellik, manyetik alanın çoğunlukla istenen şekilde tasarlanmış demir çekirdek içinde bulunduğu elektromıknatıs ve transformatörlerin yapımında kullanışlıdır .

Demir , özellikle su varlığında oksijen ile reaksiyona girer , korozyon (korozyon) süreci pas olarak bilinen demir bileşiklerinin bir karışımını oluşturur . Oksitleri , korozyon sürecini durduran koruyucu bir tabaka ( pasivasyon ) oluşturan diğer metallerin aksine , pas daha yumuşaktır ve oluştuğu demirden daha düşük bir yoğunluğa sahiptir. Sonuç olarak, pas, demiri parçalama ve soyulma eğilimindedir, yeni bir demiri oksijene ve suya maruz bırakır, böylece tüm demir okside dönüşene kadar pas süreci devam edebilir ve hatta yoğunlaşabilir. Pasın yayılması, su geçirmez bir boya ile boyanarak veya çinko gibi başka bir metalle kaplanarak geciktirilebilir ( galvanizleme adı verilen bir işlem , tek tip bir kaplama tabakasının oluşmasına izin verir). Kromlu bir çelik alaşımından ( paslanmaz çelik aynı zamanda paslanmaz çelik ticari adıyla da bilinir)) Olası pasifleştirme, demirin paslanmasını önler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses ve Fiziksel zellikleri Nelerdir Elazig Merkez Kestel

Bilgisayar Nedir Gumushane Guneysu Esenler

Kitap ve karakterizasyonu Nedir Afyonkarahisar Bala Atasehir