Android İşletim Sistemi Nedir? Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır?

Android ( İngilizce : Android ), akıllı telefonlar , tablet PC'ler , akıllı TV'ler, akıllı saatler ve arabalar için tasarlanmış bir işletim sistemidir ve Linux çekirdeğini temel alır . Open Handset Alliance ile işbirliği içinde Google tarafından dağıtılır . Bu işletim sistemi, dokunmatik ekran tabanlı akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır . 2010 yılının sonlarına doğru Android, akıllı telefonlar için dünyanın en popüler işletim sistemi haline geldi. IDC'ye göre , 2012'de küresel akıllı telefon pazarında% 70'lik bir paya sahipti (ana rakibi ile iOS şirketi Apple'a göre % 20)) Ve yıl boyunca yaklaşık 500 milyon yeni Android tabanlı cihaz satıldı. Android'li ünlü akıllı telefonlar, Samsung ve LG , Sony , Motorola , HTC ve Çinli şirketlerin "Galaxy" serisindeki cihazlardır.[1].

https://uskudaranadolu.org/siyah-golden-var-mi/

Google Nexus

Android ilk olarak 2003 yılında kurulan Android Inc. adlı bir başlangıç şirketi tarafından geliştirildi ve 2005 yılında Google tarafından satın alındı. İşletim sisteminin ilk sürümü 5 Kasım 2007'de, mobil cihazlar için açık standartları teşvik etmeye adanmış 86 donanım, yazılım ve iletişim şirketinden oluşan bir şirket olan Open Handset Alliance'ın kurulmasıyla açıklandı . İlk Android tabanlı cihaz Ekim 2008'de satıldı. Android orijinal olarak akıllı kameralar için tasarlandı.

Google, Android kodunu bir Apache lisansı altında açık kaynak olarak dağıtır . Google liderliğindeki Android Açık Kaynak Projesi AOSP, işletim sisteminin bakımından ve geliştirilmesinden sorumlu kuruluştur. Ek olarak, Android, cihazların işlevselliğini artıran ve genellikle özel bir Java dilinde yazılan uygulamalar yazan geniş bir geliştirici topluluğuna sahiptir . Uygulamalar , Google Play uygulama mağazası veya üçüncü taraf web siteleri aracılığıyla indirilebilir . Temmuz 2013 itibarıyla, Android için bir milyondan fazla uygulama mevcuttur ve buradan toplam indirmenin yaklaşık 50 milyar olduğu tahmin edilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses ve Fiziksel zellikleri Nelerdir Elazig Merkez Kestel

Bilgisayar Nedir Gumushane Guneysu Esenler

Kitap ve karakterizasyonu Nedir Afyonkarahisar Bala Atasehir