Plastiğin Bileşenleri Nelerdir?

Polimer - Bu, plastiğin neredeyse tüm özelliklerini belirleyen ana bileşenidir. Polimer, birbirine kovalent olarak bağlanan tekrar eden birimlerden oluşan büyükmoleküler zincirlerin ( makromoleküller )bir karışımıdır. En polimerlerdir katı olarak , oda sıcaklığında , kuvvetli bir moleküler bağlanma etkileşimleri dikte polimer zincirlerinin boyutları sayesinde. Prensip olarak, polimer zincirleri ne kadar uzunsa, malzeme o kadar katıdır.

Kaynak_1

Kaynak_2

Malzemelerin rengi - renkli plastikler vermek için minerallerden veya organik katkı maddelerinden elde edilen pigmentler , genellikle şeffaf veya beyazdır (polimere bağlı olarak).

Yumuşatıcılar - plastiğin işlenmesini kolaylaştırmayı amaçlayan malzemeler.

Siktir et malzemeleri - plastik malzemeler genellikle güç eklemek için tasarlanmış dolgu maddeleri ekler. Bu sürece "lanet" denir. Ana bileşenler cam elyafı veya karbon elyaftır (ve geçmişte asbest kullanımı da yaygındı ).

Köpüren malzemeler - plastiğe yoğunluğun azaltılmasına izin veren ve geliştirilmiş kaldırma kabiliyeti sağlayan içi boş bir hücre yapısı vermek için işleme aşamasında plastiğe çeşitli gazlar enjekte edilebilir . Köpürme amaçlı yaygın gazlar şunlardır: nitrojen ve karbondioksit . Bazen doğrudan gaz akışının yerine, plastiğe gaz salan bileşikler eklenir.

Alev geciktiriciler ve Antioksidanlar - bileşikleri, plastik ya da boyalar oksitlenmesini önlemek ve sırasında alev alma azaltmak amacı yanma . Plastiğin oksidasyonu, polimer moleküllerinin ayrışmasınave ardından plastiğin mekanik özelliklerinde hasarayol açabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses ve Fiziksel zellikleri Nelerdir Elazig Merkez Kestel

Bilgisayar Nedir Gumushane Guneysu Esenler

Kitap ve karakterizasyonu Nedir Afyonkarahisar Bala Atasehir