Bitcoin nedir? Hangi Ülkede Ödeme Aracı Olarak Kabul Edildi?

Bitkoin ( İngilizce : Bitcoin ), merkezi bir kuruma veya hükümetlerin para politikalarına tabi olmayan kripto para birimidir .

Bitcoin adı , " çip " ve " para birimi " nin temelleri . Protokolün ve yazılımın ilk sürümü Kasım 2008'de kendilerine Satosi Nkamoto (Satoshi Nakamoto) diyen bir kişi veya grup tarafından geliştirildi . Bitcoin'in pratik kullanımı ilk kez Ocak 2009'da yapıldı .[1]

Geleneksel paranın aksine Bitcoin, merkezi bir yapıya bağlı olmayan bir para birimidir. Bunun yerine Bitcoin, dağıtılmış bir günlük kullanarak " cüzdan " adı verilen bir yazılımla yönetilebilen veya kullanılabilen " blok zinciri " olarak bilinen genel bir dosyaya kaydedilir . Bitcoin sistemi, ödemede aktarılan tutarın gerçekten kaynak cüzdandan düşülerek hedef cüzdana eklenmesi için ödemelerin düzgün bir şekilde yapılmasını sağlayan bir sistemdir.

https://medium.com/@seldakorkmaz009/gateio-borsas%C4%B1-824f786661e

Bitcoin, herhangi bir ülkenin hükümeti veya merkez bankası tarafından üretilmez veya yönetilmez . Bunun yerine Bitcoin, kriptografik mekanizmalara ve eşler arası bir iletişim ağına dayanır . Dolaşım için yeni madeni paralar çıkarma sürecine altın madenciliğine benzer şekilde "madencilik" denir . Bu süreçte, kullanılabilecek yeni madeni paraların çıkarılmasına büyük miktarda hesaplama gücü tahsis edilmelidir.

Dünya hükümetlerinin Bitcoin'e karşı tutumu kararsız ve düzenleyiciler bunun yasadışı faaliyet için kullanıldığını iddia ediyor. Ayrıca bunun özellikle yüksek riskli bir ticaret olduğunu vurguluyorlar. Bununla birlikte, çoğu ülke kullanımını yasaklamadı ve Nisan 2017'de Bitcoin ilk olarak Japonya'da ülkede bir ödeme aracı olarak kabul edildi .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses ve Fiziksel zellikleri Nelerdir Elazig Merkez Kestel

Bilgisayar Nedir Gumushane Guneysu Esenler

Kitap ve karakterizasyonu Nedir Afyonkarahisar Bala Atasehir