Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri



Mükemmel koruma ve savunma köpeği, bu mastiff , LOF (Fransız Köken Kitabı) ise, kategori 1 ve 2 köpek olarak kabul edilmez. Tehlikeli Köpekler Yasası kapsamında değildir .

Dogo Argentino'nun Kökenleri İspanyol fatihler , Dogo Argentino'ya benzer şekilde mastiff tipi köpekler kullandılar. 20. yüzyılın başında, Doktor Antonio Nores Martinez beyaz köpekler üzerinde titiz bir seçim yaptı . Bu köpekler, av köpekleri ve Perro de pelea cordobès (Cordoba dövüş köpeği) gibi dövüş köpekleri ile yapılan birçok melezlemenin, kendisi de Mastiffler, Bulldoglar ve Bull teriyerleri arasındaki melezlemelerin sonucudur .

Bu köpek daha sonra büyük oyunlarla savaşmaktan korkmadığı Arjantin pampalarında av köpeği olarak kullanılır . İlk cins standardı 1928'de belirlendi, ancak bu köpek çok daha sonra, 1980'de Fransa'ya geldi ve burada büyük bir başarı elde etti.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

Dogo Argentino'nun karakteri ve yetenekleri Dogo Argentino'nun KarakteriBirçok özelliği olan ve oldukça dengeli bir köpektir . Akıllı , sadık , sadık , koruyucu , sevecen… Onda kusur bulmak zor! Ancak küçük bir dezavantaj: Bu büyük köpeğin güçlü bir mizacı var . Karakteri kusursuz bir köpek eğitimi gerektirir, ancak hassas olduğu için gaddarlıktan da uzaktır .

İnsanlarla erkenden iletişime geçmeye alışmış olan bu refakatçi köpek, aile hayatına mükemmel uyum sağlar . Ve çocuklar için mükemmel bir oyun arkadaşı olabilir . Onu genç yaştan itibaren diğer köpeklerle sosyalleştirmeye dikkat edin , çünkü kendisini (özellikle erkekler arasında!) empoze etmeye eğilimlidir.

Bilmek : 1980'lerin başından beri modada, bu cins hatalı yetiştirme yöntemlerinin kurbanı olmuştur, dolayısıyla kusurların ve kırılganlıkların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu nedenle damızlığınızı dikkatli bir şekilde seçmeniz önemlidir: LOF'a (Fransızca kökenli kitap) kayıtlı köpek yavrusu, yetiştiricilerin agresif olmayan karakteri, sosyalleşmeye gösterilen özen...

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

Dogo Argentino Yetenekleri Yetenekli olduğunu söylüyorlar ! İş için büyük potansiyeli profesyonel kullanıcıların gözünden kaçmadı. Gümrük köpeği, polis köpeği ve çığ köpeği olarak kullanılmaktadır . Arjantin'de aynı zamanda körler için bir rehber köpektir . Bu, terbiye için güçlü bir iştah olduğunu kanıtlıyor .Yani: fiziği ile etkileyici olan mükemmel bir bekçi köpeğidir . Ve Dogo Argentino sadece gerektiğinde çok az havlar .v mi apartman mı? Bahçeli bir ev ! Bu köpeğin alana ve temasa ihtiyacı var . Tek gerçek düşmanı mı? Yalnızlık ... _

Bir Dogo Argentino için ideal ustab Gerçek niteliklere sahip bir köpeği acımasızca eğitme yeteneğine sahip, sağlam ve emin bir kişi . Bu köpek de mevcudiyet, hassasiyet ve oyunlar gerektirdiği için bu usta da mevcut olmalıdır . Şehirde tasmalı tutulmalıdır .

SantéVet tavsiyesi: Daha önce hiç köpek deneyimi yaşamadıysanız, başka bir cins seçin çünkü eğitilmesi çok kolay bir köpek değildir . Dogo Argentino ile yapılabilecek aktivitelerGüç, çeviklik, canlılık... Bu köpek kaslı ve atletik ! Fiziksel aktivitelerinizde (bisiklet, koşu vb.) sizi zevkle takip edecektir. Ayrıca çeviklik veya canicross gibi köpek sporları da sunun .Dikkat: ısırık ile eğitim yasaktır (06 Ocak 1999 tarihli yasa).

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

Dogo Argentino'nun fiziksel özellikleriDogo Argentino ceketSaçları çok kısa , pürüzsüz ve tamamen beyaz.Dogo Argentino'nun boyu ve ağırlığıDogo Argentino büyük bir köpektir . 68 cm'ye kadar ölçebilir ve 45 kg'a kadar ağırlığa sahip olabilir. Figürü kaslı ve iridir .Dogo Argentino'nun başıBaşı, doğal olarak sarkık kulakları ve oldukça geniş gözleri olan güçlü çeneleri ile kare şeklindedir .

Not : kulakların boyutu artık Fransa'da yasaklanmıştır.Dogo Argentino'nun BakımıDogo Argentino tımarDogo Argentino'nun kısa tüyleri sayesinde bakımı oldukça kolaydır . O doğal olarak temiz bir köpek ! Fırça yerine iğneli bir eldivenle haftada bir fırçalama yeterlidir .Kirlenirse köpeğinizi pH nötr bir köpek şampuanı ile yıkayabilirsiniz . Ayrıca kulaklarını ve gözlerini temizlemeyi unutmayın . Ve dişlerinde tartar görünümüne dikkat edin .

dogo arjantin yemeği Köpeğin maması fiziksel aktivitesine, yaşına, sağlık durumuna bağlıdır... Veterinerinizden tavsiye isteyin.Uyarı: Diğer büyük köpekler gibi, Dogo Argentino da yemekten hemen önce veya sonra koşmaktan veya zıplamaktan kaçınmalıdır . Bu, mide genişlemesi-burulmasını tetikleyebilir ( veteriner acil durumu olarak kabul edilir).SantéVet tavsiyesi: Günde en az 2 öğün yemek, bir öğün yemekten daha uygundur .

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

Dogo Argentino'nun Hastalıkları: osteoartritDogo Argentino'nun genellikle birkaç sağlık sorunu vardır . Ancak osteoartritten muzdarip olabilir . Büyük ırklar bu patolojiden daha fazla etkilenir. Osteoartrit , eklem kıkırdağının ilerleyici ve kalıcı bir şekilde bozulmasıdır .

Dogo Argentino'nun diğer hastalıklarıKalça veya dirsek displazisi , Dogo Argentino gibi bazı köpek ırklarında yaygın bir patolojidir . Veterineriniz, bu hastalık köpek için engelleyici olabileceğinden, onu rahatlatmak için ameliyat yapabilir veya ilaç reçete edebilir.

Kese tırtılları ne bir parazit ne de bir hastalıktır, ancak yürüyüşler sırasında köpekler ve sahipleri için tehlike oluştururlar. Bir toksin salgılayabilen acı veren tüyleriyle . Bu nedenle doğada yürüyüş yaptıktan sonra köpeğinizin kürkünü ve ağzını dikkatlice incelemelisiniz.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

Yaz aylarında köpeği arı , yaban arısı veya eşek arısı da sokabilir. Böyle bir durumda, herhangi bir alerjik reaksiyon riskini önlemek için acilen veterinere götürülmelidir .Son olarak, bu cinsin bazı köpeklerinde sağırlık veya epilepsi olabilir .Dogo Argentino için beklenen veteriner ücretleriKöpeğinizin bu patolojilerden birinden muzdarip olması durumunda tedavi etmek için tahmini bütçe:

Bu cins, Arjantin Cumhuriyeti'nin Akdeniz bölgesinin merkezinde bulunan Cordoba ilinden kaynaklanmaktadır. Eski bir yerli aileden bir doktor olan Dr. Antonio Nores Martinez tarafından yaratılmıştır. 1928'de köpeklere olan tutkusuyla, belki de aile geleneğiyle, Arjantinli Mastiff adını verdiği bu yeni ırkın karakteristik yönünü bir standartta belirledi. Başlangıçta, çeşitli safkan köpekleri, güçlü ve güçlü bir köpek olan eski Cordoba Dövüş Köpeği ile metodik olarak çaprazladı, ancak karakter olarak hala kararsız ve genetik olarak kötü tanımlanmış.

Mastiff, Bulldog ve Bull Teriyer melezlerinin ürünü olan bu yerel cins, köpek dövüşü meraklıları tarafından ünlenmiş ve oldukça beğenilmiştir; o zamanda, bu kavgalar toplumun tüm sınıflarında çok popülerdi. Dr. Nores Martinez, ciddi bir seçim ve titiz karakter çalışmaları sayesinde, istikrarlı kalıtsal bir ilk aile elde ederek kendisine koyduğu hedefe ulaştı. İlk başta, bu köpek sadece bir dövüş köpeği olarak kabul edildi. Ama hırslı bir avcı olan Dr. Nores Martinez, bu köpekleri düzenli av gezilerinden birinde kullandı.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

Bu yeni türün köpekleri daha sonra öyle bir yetenek gösterdiler ki, bu av partilerinin odak noktası haline geldiler. Böylece bu köpek kısa sürede büyük oyunlar için mükemmel bir av köpeği oldu. Yıllar geçtikçe, bir kez daha yeni bir göreve adapte oldu, efendilerinin asil ve sadık yoldaşı ve eşsiz koruyucusu oldu. Onun gücü, onun kararlılığı, çok iyi koku alma duyusu ve cesareti, onu Arjantin topraklarının geniş ve farklı bölgelerini istila eden yaban domuzu, pekari, puma ve diğer yırtıcı hayvanları avlamak için köpekler arasında en iyisi yapar.

Uyumlu dengesi ve mükemmel atletik kas yapısı, her türlü atmosfer koşulunda uzun yürüyüşleri destekleyebilmesini ve avladığı av ile zorlu mücadeleleri destekleyebilmesini sağlar. 21 Mayıs 1964'te Arjantinli Dogo, Arjantin Kinoloji Derneği ve Arjantin Kırsal Topluluğu tarafından tanındı ve köken kitabını ona açtı. 31 Temmuz 1973'te, ırkın yaratıcısının kardeşi Dr. Augustin Nores Martinez'in yorulmak bilmeyen çabaları sayesinde Dogo Argentino, Uluslararası Kinoloji Federasyonu (FCI) tarafından ilk ve tek Arjantin ırkı olarak kabul edildi.

ÖNEMLİ ORANLAR Orta oranlarda bir hayvan olduğu için hiçbir özelliği uyumlu ve dengeli genel çerçeveden sapmaz. Kafası da orta oranlardadır ve namlu uzunluğu kafatasınınkiyle aynıdır. Omuzlardaki yükseklik, krupunkine karşılık gelir. Göğüs yüksekliği, omuzlardaki yüksekliğin% 50'sine ulaşır. Vücudun skapulo-ischial uzunluğu, omuzlardaki yüksekliği% 10 oranında aşıyor.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

DAVRANIŞ / KARAKTER Neşeli, açık sözlü, arkadaş canlısı, zor değil, gücünün farkında olduğu halde çok az havlıyor. Asla saldırgan olmamalı, kesinlikle izlenmesi gereken bir karakter özelliği. Özellikle erkeklerde belirgin olan baskın doğal eğilimi, onu tekrar tekrar aynı cinsiyetten köpeklerle toprak mücadelelerine dahil eder. Avlanırken kurnaz ve sessiz, cesur ve tecrübelidir.

SICAKLIK Orta oranlarda, kafa, keskin açılar veya ince oymalar olmadan güç ve güç izlenimi verir. Üst çizgi hafif içbükey dışbükeydir: çene kaslarının ve ensenin rahatlaması ile kraniyal bölgenin profili dışbükey ve namlu hafif içbükeydir. Güçlü kas yapısı, başın boyuna bağlanmasına kavisli bir şekil verir.

KRANİAL BÖLGE KAFATASI Ön-arka ve enine yönde masif, dışbükey. Elmacık kemerleri çok belirgindir ve temporal kasın belirgin gelişimine izin veren geniş bir temporal fossa oluşturur. Oksipital çıkıntı, boyun kaslarının önemli gelişimi ile silinir. Merkezi karık hafifçe işaretlenmiştir.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

DURMAK Orta derecede belirgin, namludaki hafif içbükeylik ile kafatasının dışbükeyliği arasındaki geçiş yerinde. Profilden bakıldığında, kaş kemerlerinin belirginliği sayesinde iyi tanımlanmıştır.

YÜZ BÖLGESİ kafatası ile aynı uzunlukta.

YER MANTARI Siyah, geniş açık burun delikleri. Pahın hafif içbükeyliği göz önüne alındığında, öne doğru hafifçe rötuşlanmıştır. Profilden bakıldığında, burnun ön sınırı düzdür ve maksillanın ön kenarına diktir; ancak ikincisinden biraz daha ileriye yerleştirilebilir.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

AĞIZLIK Güçlü, boyundan biraz daha uzun, genişliği iyi gelişmiş. Yan yüzler biraz yakınsaktır. Namlu, Dogo Argentino'nun neredeyse özel bir özelliği olan hafif içbükeydir.

DUDAKLAR Orta kalınlıkta, kısa ve iyi uygulanmış. Dudakların kenarları tercihen pigmentli siyahtır.

ÇENELER/DİŞLER Çeneler güçlü ve sıkı, prognatizm olmadan ne üstün ne de aşağı. Mandibula dalları hafifçe ve düzenli olarak birleşir. Çenelerin kavrama kuvveti maksimumdur. Dişler büyük, iyi gelişmiş, düzenli olarak hizalanmış, sıkıca implante edilmiş ve boşluksuz kusursuz beyazdır. Tam diş arıyoruz. Diş kemerlerinin düzenliliği çok önemlidir. Tutam ısırması, makas ısırmasına izin verilir.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

GÖZLER Koyu kahverengi ila fındık arası renkte, kenarları tercihen siyah pigmentli göz kapaklarıyla korunan, kısmi depigmentasyon, cezalandırıcı bir kusur olarak kabul edilmez. İyi ayrılmışlar. Badem şeklinde, orta yükseklikte yerleştirilirler. Genel olarak ifadeleri özenli ve canlıdır, ancak özellikle erkeklerde bazen sert ve acımasız olabilir.

OYNA Geniş, hafif yassı, kıvrım, çıkıntı veya iz bırakmayan; kalın deri ile kaplıdır.

KULAKLAR Kafanın üzerinde yüksekte yer alırlar, kafatasının genişliği nedeniyle birbirlerinden iyi ayrılırlar. Köpeğin kökenindeki işlevi göz önünde bulundurularak, dik, üçgen şeklinde ve doğal kulak kepçesinin ön kenarının uzunluğunun %50'sini geçmeyecek şekilde kesilmeli ve taşınmalıdır. Kesilmemişlerse orta uzunlukta, geniş, kalın, yassı ve uçları yuvarlaktır. Saç vücudun geri kalanından biraz daha kısadır. Cezalandırılmayan küçük noktaları olabilir. Doğal kulak sarkık olarak taşınır ve yanakların arka kısmına iyi bir şekilde yerleştirilir. Uyarı verildiğinde yarı dik olarak taşınabilirler.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

BOYUN Orta uzunlukta, güçlü ve düz, iyi kaslı ve profilde hafif kavisli bir üst çizgiye sahip. Kesik bir koni şeklindedir. Başa bağlandığında, kaslar bu bölgenin tüm kemikli çıkıntılarını gizleyen bir kemer oluşturur; geniş bir yaka oluşturarak göğüs ile uyumlu bir şekilde bütünleşir. Vücudun geri kalanından biraz daha gevşek olan deri altı dokuları üzerinde serbestçe kayabilen elastik ve kalın bir deri ile kaplıdır. Boğazda hafif, çıkıntı yapmayan ve pürüzsüz kıvrımlar sunar; bu özellik, köpeğin işlevsel yetenekleri açısından esastır. Bu bölgedeki kıllar vücudun geri kalanına göre biraz daha uzundur.

GÖVDE Omuz noktasından kalça noktasına kadar ölçülen vücudun uzunluğu, omuzlardaki yüksekliği yaklaşık %10 oranında aşıyor.

ÜST ÇİZGİ Yatay. Omuzlar ve kalçanın ucu aynı yüksekliktedir; bunlar en belirgin iki noktadır.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

GERİ Bel bölgesi yönünde hafif bir eğime neden olan önemli kas gelişimi ile geniş ve güçlü.

GÖĞÜS Geniş ve iyi hayal kırıklığına uğrattı; sternumun noktası omuzun (glenohumeral eklem) noktası ile aynı yüksekliktedir ve toraksın alt çizgisi dirsekler seviyesindedir. Göğüs, akciğerler için yeterli alan sağlamak için geniştir. Kaburgalar uzun, orta derecede kemerlidir ve sternuma dirsek hattında birleşir.

TURNİKE Geniş ve iyi. KRUP Orta uzunlukta, geniş ve kaslı; kalçanın uçları ve iskiumun tüberkülozu zar zor görülebilir. Genişliği, göğüs kafesinin genişliğine eşit veya biraz altında. Kuyruğun bağlantısına kadar hafif eğimli bir tepeyi belirleyen yataya göre yaklaşık 30°'lik bir açı oluşturur.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

BEL BÖLGESi Omurga boyunca ortanca bir oluk oluşturan lomber kas sisteminin gelişimi ile sağlam ve gizlenmiştir. Arkadan biraz daha kısadır ve krupiye doğru hafifçe yükselir. Üst çizgiyi oluşturan tüm bölgelerdeki kas gelişimi, biraz sarkmış görünen bir profil çizer, ancak bu yanlış bir izlenimdir ve yetişkin köpekte dorsal ve vertebral kasların tam gelişimi aynı etkiye sahiptir.

KARIN Göğüs kafesinin alt çizgisine göre biraz kalkık, ama asla sıkıştırılmamış; kuvvetli ; yan ve karın kasları aynı iyi tonu gösterir.

KUYRUK orta yükseklikte takıldığında, üst çizgi ile 45°'lik bir açı oluşturur. Kılıç biçimli, kalın ve uzun, diz boyu onu aşmadan ulaşır. Dinlenirken, doğal olarak sarkıyor. Hareket halindeyken, üst çizgiden biraz daha yükseğe taşınır ve sürekli olarak soldan sağa atılır. Süratlide aynı yükseklikte veya biraz daha yükseğe taşınır.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

ön kare genel olarak, öznenin boyutuna göre iyi orantılı, sağlam ve sağlam kaslı ve kemikli bir bütün sunarlar. Önden ve profilden bakıldığında ön ayaklar düz ve paraleldir.

OMUZLAR Uzun boylu ve orantılı. Rahatlamada iyi kasları olan çok güçlüler, ancak abartısız. Skapulanın yataya göre eğikliği 45°'dir.

DİRSEKLER Sağlam, kıvrım veya kırışık oluşturmayan biraz daha kalın ve elastik bir deri ile kaplanmıştır. Ait oldukları görünen göğüs duvarına doğal olarak yerleştirildiler.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

METACARPUS Hafif basık, iyi bir kemik yapısına sahiptir ve yataya göre 70-75 ° 'lik bir eğikliğe sahiptir.

KOL Orta uzunlukta ve genel olarak iyi orantılı. Güçlüdür, önemli kas yapısına sahiptir ve yataya göre 45°'lik bir açı oluşturur.

KOLUN ÖN KISMI Kolla aynı uzunlukta ve yataya dik; kemikleri güçlü ve düzdür ve kasları iyi gelişmiştir.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

BİLEK (SAZAN) Büyük, ön kolun uzantısında bulunur, kemik büyümeleri veya deri kıvrımları yoktur.

AYAK Yuvarlak, kısa, sağlam ve iyi örülmüş burunlu. Sert, etli pedler, dokunulamayacak kadar sert olan siyah bir deriyle kaplıdır.

KIÇ Açıları ortalama. Bir bütün olarak, arka kısım güçlü, sağlam ve paraleldir; işlevlerinin gerektirdiği büyük bir güç izlenimi verirler, arka uzuvların yeterli ivmeyi sağlaması ve köpeğin tipik yürüyüşünü belirlemesi gerekir.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

UYLUK Genel olarak orantılı uzunlukta ve tamamen gelişmiş görünür kaslarla güçlü. Kalça eklemi yaklaşık 100°'lik bir açı oluşturur.

ÇİMEN Tüm uzuv ile aynı eksende bulunur. Femoro-tibial açı yaklaşık 110°'dir.

HOCK EKLEM / JARRE Tarsus-metatarsus kısa, güçlü ve sağlamdır; arka kısmın tahrik kuvvetini sağlar. Kanca eklemi sağlamdır ve yaklaşık 140°'lik bir açı oluşturur; kanca noktası açıkça görülebilir. Çengel katıdır, neredeyse silindiriktir ve yataya göre 90°'lik bir açı oluşturur. Ergotlar varsa, ortadan kaldırılmalıdır.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

BACAK Uyluktan biraz daha kısa, güçlü, uzuvların iyi kas gelişimini uzatır.

AYAK Ön ayaklara benzer; biraz daha kısa ve biraz daha geniş olmalarına rağmen aynı yapıdadırlar.

ADIMLAMAK Çevik ve dürüst. Köpeğin ilgisi uyanır uyanmaz yürüyüşün karakteri belirgin şekilde değişir; Ayağa kalkar ve türe özgü olan tepkiler hızlanır. Adım sakin; tırıs, ön bacakların iyi bir uzantısı ve arka bacaklardan gelen güçlü bir itme ile uzar; dörtnala koşan köpek, tüm enerjisini dağıtır ve tüm gücünü geliştirir. Dört ayağın izleri paraleldir. İlerleyen köpeklere izin verilmez; bu yürüyüş ciddi bir kusur olarak kabul edilir.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

DERİ Homojen, biraz kalın ama pürüzsüz ve elastik. Vücuda iyi uygulanır, deri altı dokularının yarı gevşek yapısı sayesinde çok hareketlidir; cilt altı dokuların daha gevşek olduğu boyun bölgesi dışında gözle görülür kırışıklıklar oluşturmaz. Yıllar geçtikçe pigmentasyon artsa da, mümkün olduğunca hafif pigmentli olmalıdır. Abartılı pigmentli cilde izin verilmez. Labial ve palpebral mukoza zarlarının kenarlarının siyah pigmentli olduğu denekler tercih edilir.

ELBİSE SAÇ Eşit derecede kısa, pürüzsüz ve dokunuşa yumuşak, yaklaşık 1,5 ila 2 cm uzunluğunda. Yoğunluğu ve kalınlığı iklime göre değişir. Tropikal bir iklimde, incelmiş ve seyrekleşmiş saçlar pigmentli bölgelerin görünmesini sağlar, bu da bir ceza nedeni değildir. Soğuk bir iklimde, ceket daha kalın ve yoğundur; o zaman astarın varlığı mümkündür.

RENK Saf beyaz. Göz çevresinde siyah veya koyu renkli bir yama kabul edilebilir; bu nokta kafa yüzeyinin %10'unu geçmemelidir. Hakim, eşit kalitedeki denekler arasından her zaman en saf beyaz olanı seçmelidir.

Dogo Kopek Turu Yasam Alanlari Turkiye Bolgesi ve Adana Adiyaman Afyonkarahisar Agri Amasya Ankara Bolgeleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses ve Fiziksel zellikleri Nelerdir Elazig Merkez Kestel

Bilgisayar Nedir Gumushane Guneysu Esenler

Kitap ve karakterizasyonu Nedir Afyonkarahisar Bala Atasehir