Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri



Bu sizin için uygun ve arkadaşınız için kolaydır. Ameliyattan önce rutin kan testi, anestezi veya cerrahi riski artıran yaygın sorunları tespit etmemize ve önlem almamıza da yardımcı olur. Merak etme; zamanı geldiğinde arayacağımız belirli sorunları tartışacağız. Dogo Argentinos için Genetik Eğilimler glokom Dogo Argentinos'u ve insanları da etkileyen bir göz rahatsızlığı olan glokom, tedavi edilmediği takdirde hızla körlüğe yol açan son derece ağrılı bir hastalıktır. Belirtiler arasında şaşılık, gözlerde sulanma, korneada mavileşme (gözün şeffaf ön kısmı) ve göz beyazlarında kızarıklık bulunur.

Ağrı, evcil hayvan sahipleri tarafından nadiren fark edilir, ancak sıklıkla vardır ve şiddetli olabilir. Belirli tipte glokomu olan kişiler, genellikle gözüne buz kıracağıyla bıçaklanmış gibi hissettirdiğini bildirirler! Evet! İleri vakalarda, göz şişmiş gibi büyümüş veya şişmiş görünebilir. Teşhis etmek ve tedaviye mümkün olduğunca erken başlamak için yıllık glokom taramasını yapacağız. Glokom tıbbi bir acil durumdur. Belirtiler görürseniz bizi aramayı beklemeyin, acil servise gidin! Normal kalça röntgeni Normal kalça röntgeni Kalça displazisi olan bir köpeğin röntgeni. Kalça displazisi olan bir köpeğin röntgeni.

Spay veya Nötr Dogo'nuz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri onu kısırlaştırmaktır (erkekler için kısırlaştırılmıştır). Kadınlarda bu, yumurtalıkları ve genellikle rahmi ameliyatla, erkeklerde ise testisleri ameliyatla aldığımız anlamına gelir. Kısırlaştırma veya kısırlaştırma, belirli kanser türlerinin olasılığını azaltır ve evcil hayvanınızın hamile kalma veya istenmeyen yavrulara babalık yapma olasılığını ortadan kaldırır. Bu ameliyatı yapmak, evcil hayvanınız anestezi altındayken, köpeğinizin geliştirmesi muhtemel bazı hastalıkları tespit etmek ve tedavi etmek için bize bir şans da verir. Örneğin, evcil hayvanınızın kalça röntgenine ihtiyacı varsa veya bir köpek yavrusu dişinin çekilmesi gerekiyorsa, bu iyi bir zaman olacaktır.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Pire ve kenelerden kulak akarlarına kadar her şey cildini ve kulaklarını enfekte edebilir. Kancalı kurtlar, yuvarlak kurtlar, kalp kurtları ve kırbaç kurtları vücuduna çeşitli şekillerde girebilir: kirli su içmek, kirlenmiş toprakta yürümek veya enfekte bir sivrisinek tarafından ısırılmak. Bu parazitlerden bazıları size veya bir aile üyesine bulaşabilir ve herkes için ciddi bir endişe kaynağıdır. Köpek arkadaşınız için bu parazitler ağrıya, rahatsızlığa ve hatta ölüme neden olabilir, bu nedenle onları düzenli olarak test etmemiz önemlidir. Ayrıca, onu sağlıklı tutmak için gerektiğinde önleyici ilaçlar da önereceğiz.

kalça displazisi Kalça eklemlerinin uygun olmayan şekilde oluşmasına ve artrite yol açan kalıtsal bir hastalık olan kalça displazisini muhtemelen duymuşsunuzdur: Dogo Argentinos'ta yaygındır. Arka ayaklarında topallık olduğunu veya yattığı yerden kalkmakta zorluk çektiğini fark edebilirsiniz. Rahatsızlık ve ağrıdan kaçınmak için artriti tedavi edebiliriz - ne kadar erken o kadar iyi -. Hastalığı mümkün olduğunca erken teşhis etmek için köpeğinizin eklemlerinin röntgenini çekeceğiz. Bazen ciddi ve yaşamı sınırlayan kalça displazisi vakalarında cerrahi düşünülür. Fazla kilolu köpeklerin, normal kilolu olanlardan yıllar önce artrit geliştirebileceğini ve bu da aşırı ağrı ve ıstıraba neden olabileceğini unutmayın. gırtlak felci

Obezite Dogo Argentinos'ta önemli bir sağlık sorunu olabilir. Eklem problemlerine, metabolik ve sindirim bozukluklarına, sırt ağrısına ve kalp hastalığına neden olabilen veya kötüleştirebilen ciddi bir hastalıktır. Size o duygulu gözlerle baktığında arkadaşınıza yemek vermek cazip gelse de, artık yemek ve köpek muamelesi yaparak onu “ölesiye sevebilirsiniz”. Bunun yerine, ona sarılın, kürkünü veya dişlerini fırçalayın, onunla bir oyun oynayın ya da belki onu yürüyüşe çıkarın. O daha iyi hissedecek, sen de öyle! Mikroskop altında görüldüğü gibi yuvarlak kurt yumurtası. Mikroskop altında görüldüğü gibi yuvarlak kurt yumurtası. parazitler Her türlü solucan ve böcek Dogo'nuzun vücudunu içten ve dıştan istila edebilir.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Aslında, Dogo Aregntino'nuzun ömrü bir ila üç yıl arasında kısalabilir! Köpeğinizin dişlerini düzenli olarak temizleyeceğiz ve inci beyazlarını temiz tutmak için evde neler yapabileceğinizi size bildireceğiz. Enfeksiyonlar Dogo Argentinos, parvo, kuduz ve distemper gibi tüm köpeklerin alabileceği bakteriyel ve viral enfeksiyonlara karşı hassastır. Bu enfeksiyonların birçoğu, bölgemizde gördüğümüz hastalıklara, yaşına ve diğer faktörlere dayanarak önereceğimiz aşılama ile önlenebilir. obezite

dogo

Daha yaşlı Dogolar, ses tellerinin felç olduğu ve hava yoluna sarktığı bu hastalığı geliştirebilir. Özellikle egzersiz yaparken veya sıcak, nemli havalarda gürültülü solunuma dikkat edin. Ağır vakalarda evcil hayvan çökebilir ve nefes almakta zorlanabilir. Hafif vakalar, evde yapılan değişiklikler ve muhtemelen ilaç tedavisi ile yönetilebilir. Belirtileri fark ederseniz hemen getirin çünkü bu sorunun cerrahi bir acil duruma dönüşmesini istemezsiniz! Tiroid bezleri, nefes borusunun yanında boynun her iki yanında bulunur. Tiroid bezleri, nefes borusunun yanında boynun her iki yanında bulunur.

Köpeğinizin dişlerini günlük olarak fırçalamak periodontal hastalığı önleyecektir. Dogo Argentino'nuz için Genel Sağlık Bilgileri Diş Hastalığı Diş hastalığı, evcil hayvanlarda en yaygın kronik sorundur ve iki yaşına kadar tüm köpeklerin %80'ini etkiler. Ve ne yazık ki, Dogo Argentino'nuzun dişlerinde sorun yaşama olasılığı diğer köpeklerden daha fazladır. Dişlerde tartar oluşumu ile başlar ve diş etlerinin ve diş köklerinin enfeksiyonuna kadar ilerler. Diş hastalığını önlemez veya tedavi etmezsek, arkadaşınız dişlerini kaybedecek ve böbreklerine, karaciğerine, kalbine ve eklemlerine zarar verme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Bu kılavuz, tüm köpekler için önemli olan genel sağlık bilgilerinin yanı sıra Dogo Argentinos için en önemli genetik yatkınlıkları içerir. Bu bilgi, sizin ve bizim birlikte evcil hayvanınızın benzersiz tıbbi ihtiyaçlarını planlamamıza yardımcı olur. Kitapçığın sonuna, Dogo'nuzun en iyi şekilde görünmesini ve hissetmesini sağlamak için evde neler yapabileceğinizin bir açıklamasını da ekledik. Neye dikkat etmeniz gerektiğini bileceksiniz ve dostunuza mümkün olan en iyi şekilde baktığımızı bilerek hepimiz kendimizi daha iyi hissedeceğiz. Köpeğinizin dişlerini günlük olarak fırçalamak periodontal hastalığı önleyecektir.

Tiroid problemleri Dogolar, vücudun yeterli tiroid hormonu üretmediği hipotiroidizm adı verilen yaygın bir duruma eğilimlidir. Belirtiler arasında kuru cilt ve tüy, saç dökülmesi, diğer cilt hastalıklarına yatkınlık, kilo alımı, korku, saldırganlık veya diğer davranış değişiklikleri sayılabilir. Hastalığı taramak için yılda bir kan tarama testi yapacağız. Tedavi genellikle basittir: hap şeklinde verilen hormonları değiştirme. Sağırlık Bazı Dogo soylarında kalıtsal sağırlık kaydedilmiştir, bu nedenle kulakları sağlıklıysa ve sizi hala görmezden geliyorsa, gerekirse beyin dalgası analizi de dahil olmak üzere daha kapsamlı

burada tarif ettiğimiz koşulların bu cinste önemli bir insidans ve/veya etkiye sahip olduğu konusunda genel bir fikir birliği vardır. Bu, köpeğinizin bu sorunları yaşayacağı anlamına gelmez; sadece diğer köpeklerden daha fazla risk altında olduğu anlamına gelir. Dogo Argentinos'ta görülen en yaygın sorunları size onun geleceği hakkında bir fikir vermek için anlatacağız. Tabii ki, burada her olasılığı ele alamayız, bu nedenle herhangi bir olağandışı belirti veya semptom fark ederseniz her zaman bizimle iletişime geçin.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Sağlığı Köpeğinize çok değer verdiğiniz için ona iyi bakmak istediğinizi biliyoruz. Bu nedenle, Dogo'nuzun ömrü boyunca sizinle tartışacağımız sağlık endişelerini özetledik. Dogo Argentinos'a özgü sağlık sorunları hakkında bilgi sahibi olarak, bazı öngörülebilir riskleri izlemek ve ummak için önleyici bir sağlık planı oluşturabiliriz. Birçok hastalık ve sağlık durumu genetiktir, yani bunlar evcil hayvanınızın cinsiyle ilgilidir. Köpek genetik araştırmacıları ve veteriner hekimler arasında,

bir işitme çalışması gerekebilir. Gerektiği kadar iyi duymadığından şüpheleniyorsanız, sorun ciddi bir kulak enfeksiyonundan da kaynaklanabileceğinden hemen bizimle bir randevu ayarlayın. DogoArgentino1of2 Dogo Argentino'nuza Evde Bakmak Köpeğinizi mutlu ve sağlıklı tutmak için yapabileceğiniz şeylerin çoğu, tıpkı insanlarda olduğu gibi sağduyudur. Diyetine dikkat edin, bol bol egzersiz yaptığından emin olun, dişlerini ve tüylerini düzenli olarak fırçalayın ve olağandışı bir şey göründüğünde bizi veya bir evcil hayvan acil hastanesini arayın (aşağıdaki “Nelere Dikkat Edilmeli” konusuna bakın). Onun için önerdiğimiz muayene ve aşı takvimine uyduğunuzdan emin olun. Bu, ona gerekli “kontrolleri” yapacağımız ve Dogos'ta yaygın olan hastalık ve rahatsızlıkları test edeceğimiz zamandır. Evcil hayvanınızın bakımında bir diğer çok önemli adım,

Dogolar, yapacak bir iş verildiğinde gelişen büyük bir çalışma ırkıdır. Arjantinli Mastiff olarak da bilinen Dogo Argentino, 1900'lerin başlarında Arjantin'de geliştirilen büyük, tamamen beyaz bir köpektir. Başlangıçta büyük av avcılığı için yetiştirildiler. Avlanma içgüdüsüne rağmen Dogo, sevecen ve neşeli bir aile arkadaşıdır. Onlar ailenin ve evin doğal koruyucularıdır. Dogo Argentino, ortalama 10-12 yıllık bir ömre sahip, genellikle sağlıklı bir ırktır. Dogo Argentino'nuzun

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Can sıkıntısından kaçınmak için çok fazla aktiviteye ve zihinsel uyarıma ihtiyaç duyar. Güçlü av sürüşü - kediler ve çocuklar da dahil olmak üzere koşan şeyleri kovalar ve yakalar Doğası gereği hassas, olgunlaşması biraz yavaş Özellikle aynı cinsiyetten daha büyük köpeklerle bölgesel Buna değer mi? Elbette! O kişilik dolu ve sen onu bunun için seviyorsun! Neşeli ve sevecen bir aile arkadaşıdır.

evcil hayvan sağlık sigortasına kaydolmaktır. Hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı tıbbi testler ve prosedürler mutlaka olacaktır ve evcil hayvan sağlık sigortası bu masrafları karşılamanıza yardımcı olacaktır. Rutin Bakım, Diyet ve Egzersiz Dogo'nuzun daha uzun yaşamasına, daha sağlıklı kalmasına ve yaşamı boyunca daha mutlu olmasına yardımcı olmak için rutin bakımını programınıza ekleyin. Uygun bir diyet ve egzersiz rutininin önemini ne kadar vurgulasak azdır. Evcil hayvanınızı bir yürümeye başlayan çocuk gibi denetleyin. Kapıları kapalı tutun, kendiniz alın ve gerekirse odaları kapatın. Bu onu beladan ve ağzına koymaması

Köpeğiniz özeldir! O senin en iyi arkadaşın, yoldaşın ve koşulsuz sevgi kaynağın. Dogos'u sevdiğiniz için onu seçtiniz ve yaşam tarzınıza uygun belirli özelliklere sahip olmasını bekliyorsunuz: Tatlı, oyuncu ve arkadaş canlısı Akıllı ve eğitilmesi kolay Mükemmel bir bekçi köpeği, cesur ve güvenilir çocuklarla arası iyi Ancak hiçbir köpek mükemmel değildir! Şu özellikleri de fark etmiş olabilirsiniz:

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Yemeğini oburluk önleyici bir kapta sunmak, daha iyi sindirmesine ve çiğnemesi için daha fazla zaman almasına yardımcı olur.

gereken nesnelerden uzak tutacaktır. Düşük tımar ihtiyaçları var. Ceketini gerektiği gibi, en az haftada bir fırçalayın. Dogo Argentinos'un genellikle iyi dişleri vardır ve haftada en az iki kez fırçalayarak onları mükemmel tutabilirsiniz! Bir köpek yavrusu olarak bile kulaklarını haftada bir temizleyin. Endişelenme, sana nasıl olduğunu göstereceğiz! Tamamen beyaz ceketi nedeniyle güneş yanığı eğilimi gösterebilir. Güneşe uzun süre maruz kalmaktan kaçının. Yüksek bir av sürüşü var, bu yüzden tasmalı yürümesi gerekiyor ve çitle çevrili bir avlu şart. O çok enerjili akıllı bir köpek, bu yüzden zihnini ve vücudunu aktif tutun, yoksa sıkılır.

Hassas bir sindirim sistemi ile mükemmel kalitede bir diyet seçmek gerekir.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Besin :Boksör , midenin burulmasına yatkın olduğu için efordan sonra ve huzur içinde yemelidir .

İşte o zaman yaramaz şeyler başlar. Köpeğinizin diyetini tutarlı tutun ve insanlarına yemek vermeyin. Yaşına uygun yüksek kaliteli bir diyet besleyin. Köpeğinizi düzenli olarak egzersiz yapın, ancak ilk başta aşırıya kaçmayın. Ne İzlemeli? Herhangi bir anormal semptom, ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir veya sadece küçük veya geçici bir sorun olabilir. Önemli olan, veteriner yardımının ne zaman ve ne kadar acil olarak alınacağını söyleyebilmektir. Birçok hastalık, köpeklerin karakteristik bir semptom kombinasyonuna sahip olmalarına neden olur ve bunlar birlikte Dogo Argentino'nuzun yardıma ihtiyacı olduğuna dair açık bir işaret olabilir.

Bakım :Kısa ceketi kısıtlayıcı değildir. Arada bir banyo ve düzenli fırçalama yeterlidir.Boksörün bazen kuru bir burnu vardır. Shea yağı bu rahatsızlığın üstesinden gelmek için endikedir.Kulaklar ve gözler düzenli olarak temizlenmelidir.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Mastositoma ve melanom (deri altı malignite).Hemanjiyosarkom (kan damarlarının kanseri).Lenfoma (kan hücrelerinin kanseri).Aort darlığı (kalbi daha fazla çalıştırır ve yorar).Dilate kardiyomiyopati (kalp sorunlarına ve kalp krizlerine neden olur).

ofis aramaları Bu tür belirtilerden herhangi birini fark ederseniz randevu için bizi arayın: İştahta veya su tüketiminde değişiklik Tartar oluşumu, ağız kokusu, kırmızı diş etleri veya kırık dişler Kaşıntılı cilt (kaşınma, çiğneme veya yalama), saç dökülmesi Uyuşukluk, zihinsel donukluk veya aşırı uyku Korku, saldırganlık veya diğer davranış değişiklikleri acil durumlar

Her zaman hazır, kararlı ve cesur olan boksör, tüm aile aktivitelerine katılacak mükemmel bir arkadaştır. Yüzün veya gidin canicross , birçok boksör için bir zevktir.Palyaço ve esprili kişiliğini kullanarak eve şefkat ve neşe getirir .Koruyucu , onu ihmal edersek kıskanabilir.İyi bir koruyucu , yabancılara karşı temkinlidir.Boksörün sağlığı, bakımı, beslenmesi Boksör, eğlenceli ve hassas bir mastiffEn yaygın hastalıklar:Bu cins özellikle kanserler ve kalp hastalıklarından etkilenir .

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Boksör, eğlenceli ve hassas bir mastiff Aşırı duyarlı ve sevecen, ailesine bağlı ve yokluğuna dayanamıyor. Bu yoldaşla, eve gelir gelmez yalnız kalması öğretilmezse, pek çok saçmalık (kazır ve yok eder) vardır. İntikam olmaktan çok uzak olan bu davranış, gerçek bir kırgınlığı yansıtır.

Bu tür belirtilerden herhangi birini fark ederseniz derhal tıbbi yardım alın: Başı kaşıma veya sallama, hassas kulaklar veya kulak akıntısı İdrar yapamama veya zorlanma; rengi bozulmuş idrar Bulanıklık, kızarıklık, kaşıntı veya gözleri ilgilendiren diğer herhangi bir anormallik Bacak sertliği, kalkma, oturma, merdiven kullanma, koşma, zıplama veya “tavşan atlama” isteksizliği Özellikle sıcakken veya egzersizden sonra normalden daha yüksek sesle soluma Donuk ceket, saç dökülmesi, halsiz, kilo alımı Kolayca ürküyor,

Yorulmak bilmeyen , sosyal becerileri iyi, hem çocuklarla hem de yaşıtları ile hırslı bir oyuncu. Dengede kalmak için her gün kendini efor sarf edebilmelidir. Bununla birlikte, erkekler genellikle kendilerinden daha büyük veya aynı boyda olan köpeklerde baskındır, bu nedenle onları ergenlikten önce hadım etmek en iyisidir.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Tüm uyaranlar (gürültü, koku, karşılaşma, ziyaretçi vb.) onu heyecanlandırır, bu nedenle eğitimi sağlam, tutarlı ve titiz olmalıdır.

görünmeyen seslere tepki yok Sağlık Hizmetlerinde Ortaklar DNA testi, kalıtsal hastalıkların arkadaşınız için bir sorun haline gelmeden önce teşhisine yardımcı olmak için sürekli olarak ortaya çıkan yeni testlerle hızla ilerleyen bir alandır. Arkadaşınız için mevcut olan DNA ve diğer tarama testleri hakkında en güncel bilgiler için www.Genesis4Pets.com adresini ziyaret edin. Dogo'nuz ona iyi bakmanız konusunda size güveniyor ve onun uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamak için sizinle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Amacımız mümkün olan en iyi sağlık hizmetini sağlamaktır: cinsine, yaşam tarzına ve yaşına dayalı sağlık hizmeti. Sorularınız veya endişeleriniz olduğunda lütfen bizimle iletişime geçin.

Karakter ve davranış Boksör, duygularını, büyük gücünü ve oyuncu karakterini çeşitli seslendirmeler ve içerilmesi zor bir coşkuyla ifade eder ve bunu yaşamı boyunca sürdürür.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

boksör ırkıOmuzlardaki yükseklik: erkek 57 ila 64 cm, kadın 53 ila 63 cm. Ağırlık: erkek 30 ila 37 kilo, kadın 25 ila 30 kilo. Saç: kalıcı ve belirgin bir düşüşle kısa ve parlak. Renk: beyaz, açık kahverengi, brindle, beyaz işaretli ve siyah maskeli. Yaşam beklentisi: 10 ila 12 yıl arasında. Gebelik: 60 ila 62 gün. Bir boksörü ağırlamak için ideal yaş: 10 ila 12 hafta arası.

KÖKENLER

ana Özellikler Boksör, aşırı yağ içermeyen gelişmiş ve kaslı bir vücuda sahiptir. Brachycephalic, geniş ve kısa bir kafatasına, kare ve geniş ağızlı bir namluya ve belirgin bir çeneye sahip olma özelliğine sahiptir.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Bugün bilinen zarif cins, tutkulu Alman yetiştiriciler tarafından bullenbeisser (Alman köpeği) ve mastiff (İngiliz köpeği) melezlenerek yaratılmıştır. Bir refakatçi köpeği olmadan önce, boksörün cesareti ve dayanıklılığı birçok disiplinde kullanıldı: spor, bekçi ve koruma, çoban köpeği, polis köpeği, savaş köpeği ve yardım köpeği. 1904'te köpek küresinde tanınan cins, 1950'den itibaren ün kazandı. Dünyada en çok temsil edilen 10 köpekten biridir.

Argentino Dogo, Cordoba Fighting Dog, İspanyol Mastiff, Bulldog, Boxer, Great Dane, Great Pyrenees, English Pointer, Irish Wolfhound ve Dogue de Bordeaux'yu kullanarak bir köpek yaratabilen Dr. Antonio Nores Martínez tarafından geliştirildi. jaguarları ve yaban domuzlarını avlamakla kalmayıp aynı zamanda huysuz ve avlanıp sürü halinde yaşama yeteneğine sahiptir.

İşte boksörün temel özellikleri ve temel ihtiyaçları. Ayrıca okumak için: Fransız bulldog, mükemmel bir ev köpeği! boksörün kökeni Boksörün atalarını MÖ 2500 yıllarında Asur'da buluyoruz. Bunlar savaş için kullanılan köpeklerdi.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Oyuncu ve enerji dolu boksör sadık ve dengeli bir köpektir. Güçlü bir egzersiz ihtiyacı ve yalnızlığa karşı bir isteksizlik ile bu cins, etkileşim, dikkat ve hassasiyet sağlayan çok mevcut bir aileye sahip olmalıdır.

IRK ÖZELLIKLERI

Airedale Teriyer: Aslen Büyük Britanya'dan gelen Airedale Teriyer, sağlam, canlı ve kaslıdır. Geçmişte Rus ve İngiliz orduları tarafından kullanılmıştır. Mükemmel bir av köpeğidir, ancak baskın ve çok uysal olmayan bir karaktere sahiptir.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Üçüncü grup:

Kafa:Biraz mezatisefalik ila biraz brakisefalik kafatası tipi. Baş büyük, ancak orantılı bir boyuttadır. İyi gelişmiş kaslarla donatılması ve iyi oturan bir deri ile sarılması nedeniyle geniş, derin ve dolgundur. Düz ve geniş kafatası ve ağızlık, önden bakıldığında bir küp içinde bir küp gibi görünür, ancak her ikisinin de herhangi bir açısal özelliği olmaması gerekir. Üst kafatası oldukça uzun ve geniştir, uzun olduğu kadar geniştir (kulakların önünden yukarıya doğru ölçülür) (durmadan oksiputa kadar). Geniş üst kafatası sadece namluya doğru hafifçe incelir. Oldukça diktir, iyi gelişmiş temporal kasları ile profilde kavisli bir görünüm ve önden düz bir görünüm verir. Durma noktasında bir medyan karık başlar, temporal kaslar tarafından vurgulanır ve oksiputa doğru kaybolur. Kaşlar (supraorbital sırtlar) oldukça iyi tanımlanmış ve biraz belirgindir. Oksiput, üst kafatasının ve boynun güçlü kasları tarafından gizlenmiştir. Elmacık kemerleri geniştir, bu da masseter kaslarının güçlü gelişimine izin verir. Genel olarak kafa temiz kesimli ve fazla deri veya kırışıksız.

Fila de São Miguel: Portekiz'deki São Miguel adasından sığır köpeği, bu sadık molossoid tipi hayvan, menşe bölgesinin dışında hala yaygın değil. Bununla birlikte, havlayarak izinsiz girişleri işaret edecek ve suçluları daha ileri gitmekten caydıracak çok iyi bir bekçi köpeğidir.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Hovawart: Aslen Almanya'dan, çeşitli görevleri yerine getirebilen çok yönlü bir köpektir: koruma, koruma, takip ve kurtarma. Sakin ve dengeli bir karaktere sahip olan bu köpek, çocuklarla olan çok iyi anlayışı göz önüne alındığında, özellikle bir aile için mükemmel bir refakatçi köpektir.

Gözler: Orta büyüklükte, ovalden bademe, eladan orta veya koyu kahverengiye kadar. Göz kenarları iyi oturtulmuş ve iyi pigmentlidir. Gözler asla şişkin değildir. Gözleri korumak için çevredeki yörünge yuvalarında yeterli kemik olmalıdır. Bu cins için herhangi bir entropion veya ektropion belirtisi yanlıştır.

Majorcan mastiff : Majorcan mastiff molossoid tiptedir. Eskiden avlanmak ve dövüşmek için kullanılırdı (diğer köpeklere karşı ve aynı zamanda boğalara karşı da!). Çok kararlı, iyi bir koruma hayvanıdır. Ortalama olarak Canary Mastiff'ten daha küçüktür.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Kulaklar: Orta büyüklükte, yüksek ve kafatasının dış kenarlarına doğru yerleştirilmiş. Üçgen şeklindedirler, tabanda kalındırlar ve başa yakın sarkan hafif yuvarlak uçlara sahiptirler. İpuçları yaklaşık orta yanak seviyesine ulaşır. Uyarı verildiğinde, kulaklar tabanda önemli bir yükselme gösterebilir. Kulaklar doğal veya cerrahi olarak kırpılmış olabilir. Kulaklar asla uzun, aşırı büyük veya kırık değildir. Kesilen kulaklar cerrahi olarak dik bir üçgen olacak şekilde kısaltılır.

Kanarya Mastiff: ayrıca molossoid tipinde olan dogo canario (İspanyolca) Tenerife ve Gran Canaria adalarından gelir. Cesur bir mizaç ile özel güvenlikte çalışmak için çok uygundur. Geçmişte sığır köpeği (sığır sürülerini korur) ve dövüş köpeği olarak kullanılırdı.

Cane Corso: Aslen İtalya'dan olan Cane Corso, eğitilmesini zorlaştırabilecek güçlü bir mizacı olan sağlam, atletik bir bekçi köpeğidir. Molosser ırkına mensuptur.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Namlu: Namlu dolu, derin ve geniştir. Düzlem veya namlu köprüsü düzdür veya namlu buruna doğru hafifçe yükselebilir ve ona karakteristik “dışbükey” düzlem verir. Namlu, genel olarak, derinden biraz daha uzundur. Derin ve geniş tabandan, körelmiş ve ani uca doğru sadece hafifçe incelir. Üst ve alt çeneler iyi gelişmiştir, yaklaşık olarak eşit uzunluktadır ve iyi kemik yapısına sahiptir, asla keskin veya zayıf görünmez.

Siyah Rus Teriyeri: Dev Schnauzer'den türeyen Siyah Rus Teriyeri, Airedale Teriyer ve Rottweiler gibi diğer birçok ırkı içeren melezlerin sonucudur. Temelde sağlam ve çok yönlü bir hayvan isteyen Ruslar tarafından yaratılmış bir askeri köpektir.

Boksör: Boksör, günümüzde özellikle aileler için sadık ve koruyucu bir refakatçi olan özel güvenlikte nadir görülen bir savunma köpeğidir. Enerjik, sevecen ve oyuncudur. Almanya tarafından Birinci Dünya Savaşı sırasında kullanıldı, ancak o zamandan beri türün büyüklüğü ve savaşçılığı azaldı.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Burun: Burun iyi pigmentli ve siyahtır. Burun delikleri iyi açılmıştır. Asla "içe itilmiş" görünmemeli veya namlu ağzının dikey düzleminin gerisinde kalmamalıdır.

Dobermann: Yine bir Alman köpeği olan Doberman, hem polis tarafından kullanılan bir bekçi köpeği hem de refakatçi bir hayvandır. Sevecen ve itaatkar, gereksiz yere saldırgan değildir, ancak yine de davetsiz misafirlere karşı inatçıdır.

Dev Schnauzer: Dev Schnauzer büyük (60 ila 70 cm boyunda), güçlü, sadık, zeki ve dikkatlidir. Eğitimi kolay ve aslen Almanya'dan, iki dünya savaşı sırasında askeri bir köpek olarak kullanıldı. Ceketi siyah veya tuz ve biberdir.

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Boyun: Orta uzunluk, gururlu baş taşıma ve hareket sağlar. Hafif bir kemer ile kalın ve güçlü kaslıdır. Boyun, daha derin ve geniş gövdeden başa doğru hafifçe ve düzgün bir şekilde incelir. Boyun oldukça temiz kesilmiş; bununla birlikte, aşırı, boğazlı veya sarkık bir gerdan oluşturmadan boğazda bir miktar gevşek deriye izin verilir.

Rottweiler: Rottweiler, uygun şekilde eğitilirse mükemmel bir bekçi köpeği olabilir. Kas yapısı, esnekliği ve dayanıklılığı bir o kadar değerlidir. İçgüdüsü, ailesi olarak gördüklerini tehdit olarak algıladıklarından korumaktır.

İkinci grup:

Dogo Kopek Ozellikleri ve Bulundugu Bolgeler Sakarya Rize Samsun Ordu Nigde Siirt Bolgeleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses ve Fiziksel zellikleri Nelerdir Elazig Merkez Kestel

Bilgisayar Nedir Gumushane Guneysu Esenler

Kitap ve karakterizasyonu Nedir Afyonkarahisar Bala Atasehir