Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri



Bu köpeğin zekası, bu nedenle, birçok duruma uyum sağlama yeteneğine yansır. Gerçekten de, kendisine atfedilen işlevleri genellikle zekice yerine getirir.avcı:Doğuştan bir avcı, Fransa'da bu işlev için kullanılmaz, ancak oldukça gelişmiş bir avlanma içgüdüsüne sahiptir. Dikkatli olun, o zaman avını yakalamayı başarırsa, çenesinin gücüyle işini kısa sürede halledecektir.

Bu özellik ayrıca küçük evcil hayvanlarla birlikte yaşamayı çok karmaşık hale getirir.Yabancılardan korkan / ihtiyatlı:Dogo kimseye kolay kolay güvenmez, bir durumun potansiyel tehlikesini gözlemlemesi ve yargılaması gerekir.Güvensizliği ve caydırıcı tarafı nedeniyle çok kullanılan bu köpek, mülkün veya insanların koruyucusu ve/veya koruyucusu olarak mükemmeldir.

Zeki :Bu köpeğin kullanışlılığı ve yetenekleri tartışmalıdır. Başlangıçta, menşe ülkesinde büyük av avcılığı için seçilmiştir, ancak kesinlikle Avrupa uygulamalarına uyarlanmamıştır. Böylece, koruma ve savunma, moloz ve patlayıcı arama ve hatta polis veya engelliler gibi çeşitli işlevlerde daha üstündür.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Sakinlik :Bu köpek kendi kategorisinde en dengeli olanlardan biri olduğu için bazen dinamik ve neşeli, bazen de çok sakin ve sakin olmayı bilir. Bu, bu cinsin sevenler tarafından özellikle takdir edilen bu mastiff'in karakter özelliklerinden biridir.

Oyuncu :Doğal olarak sportif ve atletik olan Dogo, oynamayı sever. Çenesinin gücüyle, aşırı heyecana girer girmez oyunu durdurmak için ona kendi kendini kontrol etmeyi öğretmek esas olacaktır.

Karaktersevecen:Dogo Argentino, etkileyici boyundan çıkarabileceklerine aykırı bir karaktere sahiptir. Güçlü ve güçlü olduğu kadar nazik ve sevecendir. Duyarlı olan bu mastiff, çok bağlı olduğu ve özellikle sadık olduğu efendilerine yakın olmalıdır.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Karakter ve YeteneklerAv köpeği olarak dünyaya gelen (yaban domuzu ve pumaya karşı kullanılan) ancak bu alanda Avrupa topraklarına ve av türlerine tamamen uygun olmayan Dogo Argentino'nun gerçek yetenekleri hakkında birçok tartışma var . Bu nedenle bekçi ve savunma köpeği olarak kullanılması tercih sebebi olacaktır. Güzelliği ve zarafeti, birçok sahibinin sergilere katılma tercihini açıklıyor. Dövüşen köpeklerin soyundan geldiği için bazen aynı cinsiyetten diğer deneklerle de kavga edebilir: bu sorun iyi bir sosyalleşme ile ortadan kaldırılabilir. İnsanlarla arası çok iyidir ve iyi eğitim almışsa çocuklar için güvenlidir.

Dogo Argentino'nun tarihi çok yenidir ve 1920'lerde, Agustín ve Antonio Nores kardeşlerin Arjantin'in özel rahatlamasına uyarlanmış büyük bir oyun için bir tazı yaratmaya karar vermeleriyle başlar. Bunun için bir dövüş köpeğinden yola çıktılar: Perro de pelea cordobès. Bununla birlikte, diğer ırklar Mastiff'in oluşumuna müdahale etmiştir: Bull Terrier, Bulldog, Harlequin Great Dane, Boxer, Pyrenean Mastiff, Irish Greyhound, Pointer, Dogue de Bordeaux ve İspanyol Mastiff.

Dogo Arjantinliortalama ve uyumlu vücut ve kafa oranlarına sahip, mezomorfik ve mezosefalik bir mastiff; kafa Mastiff'te çok özeldir: bir avcı olarak işlevlerini yerine getirmek için bir av köpeğinin kafatasına ve bir "koklayıcının" namlusuna sahiptir. Bu nedenle kafatasının profili, çiğneme kaslarının muazzam gelişimi nedeniyle dışbükeydir, namlu profili ise durağa doğru hafifçe içbükeydir. Gözler koyu veya ela renkli olabilir: birbirinden çok geniştir. İfade özenli ve canlı ama aynı zamanda sert, özellikle erkekte. Kulaklar yüksekte, kafatasının genişliğinden dolayı iyice ayrılmış; normalde ampute edilirler. Uzuvlar tamamen dik olmalıdır. Kuyruk büyük ve uzundur: tabanda daha geniş,

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Bu köpeğin alacağı eğitime ve sosyalleşmeye dikkat edin, eksiklikleri ve sakarlığı saldırganlığını teşvik edebilir ve bu nedenle onu kontrol edilemez ve tehlikeli bir köpek yapabilir.Ancak kendinden emin olduğunda ve muhatabının tutumu saygılı ve tutarlı olduğunda, bu bir köpek sevgisidir.

Bombon : Bu, Carlos Sorin tarafından yönetilenve 2004 yılında vizyona giren Köpek Bombon filmindeki 4 ayaklı karakterin adıdır. Dogo Argentino Gregorio'nun canlandırdığı köpek, Juan'a teşekkür etmesi için genç bir kadın tarafındanteklif edilmiştiryolda tamir ettirdi. Adam bir köpek sergileyicisi olur.

Dogo'nun özellikle yaşamının başlangıcında fiziksel aktivitesinin kontrol edilmesi gerekse bile, aktif ve atletik bir köpek olarak kalır . Sahibinin eşliğinde uzun yürüyüşleri takdir eder, aynı zamanda koşularında ona eşlik eder . Bu köpek türü , özellikle sıkılıp yıkıcı davranışlar geliştirmesini önlemek için çok fazla egzersize ve zihinsel uyarıma ihtiyaç duyar .

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Dogo Argentino'nun beslenmesi , özellikle yaşamının başlangıcında titizlikle izlenmelidir. Hızla büyür ve morfolojik değişimine uygun bir diyete sahip olmalıdır. Gerçekten de, kötü bir diyet, Dogo'nun eklem veya kas problemlerini etkiler. Dogo'nun ağırlığına göre özel olarak uyarlanmış mama taneleri , özel mağazalarda bulunabilir. Ona vereceğiniz erzak konusunda tavsiye istemekten çekinmeyin.

Kir veya herhangi bir enfeksiyon izi olmadığından emin olmak için gözleri ve kulakları sık sık kontrol edilmelidir . Tartar birikimini ve bakteri üremesini önlemek için dişleri düzenli olarak fırçalanmalıdır. Doğal olarak yıpranmazlarsa, tırnaklarının kesilmesi gerekir. Bu konuda yeniyseniz, bir veterinerden tavsiye almanız önerilir.

Haftalık fırçalama , muhtemelen her 4 ila 6 ayda bir banyo yapmak yeterli olabilir . Ceketin uzunluğu iklime bağlı olarak değişebilir. Ilıman bölgelerde, daha sık fırçalama gerektiren olası bir astar ile daha uzundur.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Bakımı çok kolaydır . Büyüme döneminde zorlu bir gıda arzı dışında çok az ihtiyacı olan bir açık hava köpeğidir. Enerjik ve oyuncu mizacına daha sonra olağanüstü bir kas gelişimi eşlik ediyor.

Diğer köpek ırklarında olduğu gibi, beyaz renk, sağırlığa yatkınlıktan sorumlu bir genden kaynaklanır, ne nadir ne de sık görülür, normalde 3 aylıktan itibaren tespit edilir (yetiştiriciye sorun). Son olarak, oldukça ince bir saç nedeniyle, kavurucu güneşe çok uzun süre maruz kalmak onun sıcak çarpmasına neden olabilir.

Bağımsız:Dogo Argentino, bazen dik başlı yönüne rağmen kesinlikle bağımsız değildir. Etrafının sarılması ve efendisinin onayını alması gerekiyor. Sosyal grubunun üyelerini memnun etmeye hevesli olacak, özellikle sadık ve sadık bir köpektir.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Dogo Argentino, titizlikle seçilmiş ve akrabalı çiftleşmeyi önlemek için çok sayıda çaprazlamaya tabi tutulan rustik bir köpektir . Potansiyel gelişim sorunlarını önlemek için köpek yavrusu yetişkinliğe kadar dikkatle izlenmelidir . Zorlu koşullara uyum sağlayan, sağlam ve mükemmel genetik çeşitliliğe sahip olan bu cinsin sağlık sorunları azdır.

Dogo Argentino çevreye çok kolay uyum sağlar , ancak geniş bir bahçe ve çok sık geziler olmadan kentsel bir ortamda yaşayamaz . Mizacına aykırı da olsa, alışmışsa yalnızlığı destekler. Çok fazla fiziksel aktiviteye ihtiyacı var. Barınak ihtiyacı olduğunda havanın çok soğuk ve karlı olduğu kış ayları dışında, bir evde de dışarıda olduğu kadar sakin bir şekilde yaşıyor. Günde birkaç kez dışarı çıkmadığı sürece apartmanda yaşaması tavsiye edilmez.

Efendisinin emirlerini harfiyen yerine getirmek için kendini tamamen güvende hissetmelidir. Öğrenmeyi seven bir köpeğin sevgiyle yetiştirilmesi şartıyla hata yapmamak ve doğru bir eğitim almasını sağlamak için bir köpek kulübünde bir profesyonelden yardım almak harika bir fikir olabilir .

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Yavrular , yeni aileleriyle ilk tanıştıklarında utangaç olma eğilimindedirler . Onu özellikle çocuklarla mümkün olan en kısa sürede sosyalleştirmek önemlidir . Onlarla oynamayı ve varlıklarını hissetmeyi öğrenmeli. Dogo bir molosserdir ve bu nedenle inatçı olabilir .

Aile hayatına mükemmel uyum sağlayan Dogo Argentino'nun dikkatli ve sıkı bir eğitime ihtiyacı var . Kendisine dayatılan kurallara kolayca boyun eğer. Tutarlı olmalı ve kararlılıkla aşılanmalıdırlar, ancak gaddarlık olmadan. Saldırganlığını teşvik etmek tavsiye edilmez. Aksine coşkusunu frenlemek gerekir. Yabancılara karşı daha mesafeli olabilir . Küçük yaşlardan itibaren sosyalleştiği için diğer hayvanlarla daha kolay bir arada yaşar.

Bu nedenle, koruyucu köpek rolünde mükemmeldir . O sevecendir ve yerine getirilmesi için hassasiyete ve ilgiye ihtiyacı vardır. Ayrıca, diğer hayvanların varlığını takdir eder. Kendi türdeşlerine hükmetmek isteme eğilimindedir. Dikkatli olun, heybetli fiziği ve ısırmasının gücü , yanlış ellere bırakılırsa onu tehlikeli bir köpek yapabilir. Mükemmel bir koruma ve savunma köpeğidir .

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Titiz bir melezlemenin sonucu olan Dogo Argentino, son derece nadir görülen bir psikolojik dengeye sahiptir. O çok zeki. Olası tüm tehlikelerden koruyacağı efendisine çok sadık ve sadıktır . Sakindir ve havlamacı değildir . Çocuklu bir aile için, gençliğinde etraflarında olmaya alışmışsa idealdir . Böylece mükemmel bir oyun arkadaşı olacaktır . Cesur, hırçın ve her zaman tetikte olacak .

davranışYalnızlığa katlanmak:Dogo'nun ustaları yeterince ulaşılabilir olmalıdır çünkü bu büyük köpek kesinlikle yalnız bırakılmaktan hoşlanmaz.Yalnızlığa olumlu bir alışkanlığa sahip olan bu köpek, muhtemelen buna dayanabilir, ancak bu onun gerçek doğasına aykırıdır: kuşatılması gerekir.

1970'lerde Avrupa'ya, önce İtalya'ya ve daha sonra çok popüler hale geldiği Fransa'ya geldi. Fédération Cynologique Internationale, cinsi 31 Temmuz 1973'te tanıdı.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Dogo Argentino standardı 1928 yılında kurulmuştur. İlk başta dövüş köpeği olarak kullanılmıştır. Doktor, av partilerinde kullanılabileceğine ikna oldu. Böylece 1947'de bir gösteri için Buenos Aires'teki Avcılar Kulübüne en iyi parasını aldı. İyi bir koku alma duyusu, etkileyici bir kas yapısı ve çok iyi dayanıklılık, en şüphecileri ikna etti.

Cordoba'dan ( perro de pelea cordobès ) eski bir dövüş köpeğini geçmeye karar verdi ve kendini Mastiffler, Bulldoglar ve Bull Teriyerler arasında çaprazlama yaptı. Üreme için kullanılan köpeklerin hepsi tamamen beyazdı. Bu sert ve kesin seçim, doktorun farklı çizgiler oluşturmasına izin verdi. Böylece, Cordoba dövüş köpeğinin kendisi , başını güçlendirmek için bir Danua , bir Dogue de Bordeaux , bir Pointer ve bir Boxer ile çaprazlandı .

Dogo Argentino, doğrudan Arjantin, Cordoba bölgesinden geliyor. Bu köpek cinsinin doğması Dr. Antonio Nores Martinez sayesindedir. 20. yüzyılın ilk yarısında cerrahtı .

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Dogo Argentino, dengeli ve uyumlu bir görünüme sahip büyük bir köpektir. Güçlü kaslı, ağır olmayan büyük bir mastiff tipi molossoiddir. Dogo olarak da adlandırılan Dogue Argentin, 1970'lerde ithal edildiğinden beri Fransa'da çok popüler bir köpek olmuştur.Bir av köpeği, her şeyden önce aileler için harika bir hayat arkadaşıdır. Nazik, sevecen, hassasiyet ve mevcudiyet gerektirir. Sadık, sadık ve hepsinden önemlisi biraz havlayan biri. O mükemmel bir koruma köpeğidir. Ayrıca, yalnızlığa tahammülü olmadığı için sık sık yanında olmak dışında herhangi bir özel bakıma ihtiyacı yoktur.

Ancak, onları diğer evcil hayvanlara ve insanlara alıştırabilirsiniz. Köpeğinizi hayvanlarla veya insanlarla sosyalleştirirken sakin kalmanız önemlidir. Köpeğiniz ince ipuçlarını yakalayabilir. Gerginseniz, Dogo Argentino'nun agresif davranması daha olasıdır.

Ortalama Dogo Argentino boyutu 80 ila 100 pound arasındadır ve bu ağırlığın çoğu kastır. İstenmeyen saldırı riskini azaltmaya yardımcı olmak için etkili eğitime ihtiyaç duyan güçlü hayvanlardır. Erken yaşta sosyalleşme çok önemlidir. Saldırganlığı tamamen ortadan kaldıramayabilirsiniz.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Eğitilmesi kolay / itaatkar:Dogo Argentino köpek yavrusu, eve geli gelmez eğitilmeli ve özellikle sosyalleştirilmelidir. Eğitim tutarlı ve adil olursa, bu köpek zorlanmadan itaat edecek, ancak dikkatli olun, bir gram vahşilik yalnızca saldırganlığını körükleyecektir.

Kardeşler, başlangıçta saldırgan yapısı ve avlanma yeteneği ile bilinen bir Cordoba Köpeği ile başladılar. Kardeşler saldırganlığı ortadan kaldırmak ve av içgüdülerini geliştirmek istediler. İnsanların şimdi Dogo Argentino olarak adlandırdığı köpeği yaratmak için Cordoba Köpeğini toplam dokuz diğer ırkla birleştirdiler. Kardeşler, köpeği 1947'de halka tanıttı. Cinsin popülaritesi yıllar içinde arttı ve onları polis çalışmaları ve körlere veya engellilere rehberlik de dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda bulabilirsiniz. Dogo Argentino'nuzu Eğitmek Belirtildiği gibi, Dogo Argentino mizacı bu köpekleri güçlü iradeli yapar. Doğru türde durumlarda saldırganlaşabilirler. Bu güçlü hayvanlar için itaat eğitimi şarttır.

Dogo Argentino'nun Tarihi Dogo Argentino tarihi ilginç bir hikaye. Arjantin'deki iki kardeş, bu cinsi 1925'ten başlayarak seçici üreme yoluyla geliştirdi.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Örneğin, azarlandığında Dogo Argentino'nuz sinebilir veya aşırı endişeli görünebilir. Sadece sizi memnun etmek istiyorlar ve başları belaya girdiğinde gerginleşebilirler. Sahipler bu köpekleri azarlarken dikkatli olmalıdırlar. Bir köpeğe vurmak için asla bir sebep yoktur. Doğru eğitim teknikleri ile evcil hayvanınız, vurmaya gerek kalmadan sözlü ve fiziksel ipuçlarına yanıt vermelidir.

Bu köpekler en çok aktif haneler için uygundur. Enerjilerinin bir kısmını yakmaya yardımcı olmak için düzenli egzersiz yapmaları gerekir. Bu uyarım aynı zamanda Dogo Argentino'nun güçlü kas yapısını da destekler. agresif Dogo Argentino mizacının en yaygın özelliklerinden birkaçı nedeniyle, bu köpekler agresif olabilir. Aslında saldırganlık, orijinal yetiştiricilerin seçici yetiştirme yoluyla ortadan kaldırmaya çalıştıkları özelliklerden biridir. Saldırganlık aynı zamanda diğer köpeklerle Dogo Argentino mizacının bir parçasıdır. Diğer köpeklerle her zaman iyi sosyalleşmezler. Saldırganlık bu cinsin ortak bir özelliği olsa da, eğitim agresif dürtüleri azaltmaya yardımcı olur. Sosyalleşme aynı zamanda saldırganlığa da yardımcı olur. Bu köpekler erken yaşlardan itibaren diğer köpeklerle, evcil hayvanlarla ve insanlarla vakit geçirdiklerinde, olgunlaştıklarında genellikle daha az saldırganlık sergilerler. Korkusuz Bir tehdit algıladıklarında bu köpekler korkusuzdur. Bölgelerini ve ailelerini korumak için her şeyi yapacaklardır. Korkusuzluk, köpeğin bu davranışı ne zaman sergilediğine bağlı olarak hem olumlu hem de olumsuzdur. Korku olmadan, köpeğin düşünmeden tehlikeli bir şey yapması daha olasıdır. Örneğin, bir Dogo Argentino, yolları sokağa koşmak gibi tehlikeye yol açsa bile daha küçük bir hayvanın peşinden koşabilir. Hassas Dogo Argentino mizacının özelliklerine dayanarak, bu köpeklerin hassas olmasını beklemeyebilirsiniz. Ancak bu köpeklerin belirli durumlarda hassas oldukları bilinmektedir.

Enerjileri ve heyecanları onları komutları dinlemekten alıkoyabilir, bu yüzden sahiplerinin bu cinsi erken yaşlardan itibaren eğitmeleri gerekir.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Enerjik Bu köpekler genellikle sakin görünseler de enerji doludurlar. Dogo Argentino'nuz ziyaretçiler, posta taşıyıcısı ve diğer hayvanlar tarafından kolayca heyecanlanabilir. Uygun eğitim olmadan, heyecanlı bir Dogo Argentino'yu sakinleştirmek zordur.

Ayrıca ziyaretçilerinizin kendilerini evlerinde hissetmelerine izin vermelisiniz. Sakin ve rahat kalırlarsa, köpeğinizin sakin kalma olasılığı daha yüksektir.

Eğitim yöntemleri, katılığı ve yumuşaklığı birleştiren pozitif eğitim ilkelerine yanıt vermelidir. Çok eğlenceli olan oyun, hem eğlenceli hem de eğitici oturumlar düzenlemeye yardımcı olabilir.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Köpeğinizin evinize yaklaşan yabancılara havlamasını isteyebilirsiniz, ancak misafirlerinizi evinize davet ettiğinizde bölgesel davranmaktan vazgeçmeleri gerekir. Misafir geldiğinde köpeğinize oturmasını emretmelisiniz. Tekrarlama ile Dogo Argentino'nuzu ziyaretçileri sabırla beklemek için eğitebilirsiniz.

Bu cinsin burnunu sokmayı, sarılmayı ve aileye yaklaşmayı sevmesi alışılmadık bir durum değildir. Köpeğiniz, birlikte büyüdüğünde, kediler de dahil olmak üzere evinizdeki diğer evcil hayvanlara bile sevgi dolu görünebilir. bölgesel Dogo Argentino bölgesel bir hayvandır. Bahçenize bir sokak kedisi veya köpeği girerse, bir kavgaya tanık olabilirsiniz. Özellikle bahçeniz söz konusu olduğunda, bu cinsten bölgesel doğayı çıkarmak zordur. Bu cins ayrıca ziyaretçilerin çevresinde bölgesel davranış sergileyebilir.

Köpek sahipleri bu zekadan faydalanmalıdır. Eğitime erken başlamak, köpeğinizin olumlu davranışlar geliştirmesine yardımcı olur. Ancak, bu köpeklerin güçlü iradeli olduklarını da unutmamalısınız. Çabucak öğrenirken, aynı zamanda komuta edecek bir sahibine de ihtiyaçları vardır. sevgi dolu Dogo Argentino ailesini sevme eğilimindedir. Bu köpekler sahiplerinden fiziksel ilgi görmek isterler.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Dogo Argentino gibi güçlü iradeli ırklar, aniden artık antrenman yapmak istemediklerine karar verebilirler. Antrenman rutininden bıkarlarsa, onu zorlamamalısınız. İlgisini kaybetmeye başladığında köpeğinize bir mola verin. Bir saat dinlendikten sonra köpeğiniz başka bir eğitim seansına hazır olmalıdır. Zeki Dogo Argentino zeki bir ırktır. Bu köpekler, benzer ırklara kıyasla nispeten hızlı bir şekilde yeni komutları öğrenmeyi ve almayı severler.

Dogo Argentino mizacının olumlu bir yönüdür. Bununla birlikte, köpeğin bölgesel doğası ile birleştiğinde, yabancıların yanında aşırı derecede koruyucu olabilirler. Koruyucu Dogo Argentino mizacı, bu köpeklerin tanımlanmış sınırları olmadığında ortaya çıkar. Kurallar koymak ve kötü davranışları düzeltmek sahibine kalmıştır. Örneğin, köpeğiniz bir yabancıya havladığında, enerjisini bir emre itaat etmek gibi başka bir şeye yönlendirmeniz gerekir. Güçlü iradeli Dogolar genellikle sadık olsalar da, aynı zamanda güçlü iradeli ve biraz bağımsızdırlar. Kendilerini sürü lideri olarak gösterebilecek sahiplere ihtiyaçları var. Girişkenlik göstermek, sakin kalmanızı gerektirir. Yüksek sesle veya kararsız hareket ederseniz, köpeğinizin komutlarınızı takip etmesi daha az olasıdır. İnatçı köpeklerle eğitim süreci için de sabır önemlidir.

Sadık Dogo Argentino mizacından dolayı, bu köpekler harika aile hayvanlarıdır. Ayrıca, genç yaşta tanıştırıldıklarında, çocukların etrafında da başarılı olurlar. Uygun şekilde eğitildiklerinde, çok itaatkardırlar ve sahiplerine bağlıdırlar. Koruyucu Sadakat,

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Amerikan Pitbull'a olan benzerlikleri nedeniyle genellikle haksız bir itibar alırlar . Köpek sahipleri genellikle bu hayvanları aile hayvanları ve çocukların koruyucuları olarak tanıtmaktadır. Bununla birlikte, her iki cinsin de belirli durumlarda saldırganlaştığı bilinmektedir. Bu olağanüstü köpeklerden birine bakmayı düşünüyorsanız, en yaygın Dogo Argentino özelliklerini inceleyin. Sadık Sadakat, tanınabilir Dogo Argentino mizaç özellikleri listesinin başında gelir. Bu köpekler, sahipleri ve aileleri ile güçlü bağlar geliştirme eğiliminde olan sadık hayvanlardır.

Bu köpeğin dik başlı yönünün üstesinden gelebilmek için efendisi kendinden emin olmalı, tutarlı bir tavır sergilemeli ve onunla düzenli olarak çalışmalıdır.

Evcil hayvan sahipleri genellikle tipik Dogo Argentino mizacını biraz ikili kişilik olarak tanımlar. Bu güçlü köpekler, insanlara ve çocuklara karşı cana yakın ve sevimli olabilir. Ancak, genellikle diğer köpeklerin etrafında bölgeseldirler. Dogo Argentinos (Dogos olarak da bilinir) güçlüdür, ancak naziktir. Aynı zamanda korkusuz avcılar ve sevecen arkadaşlardır. Ailenize bir Dogo eklemeden önce onların mizacını ve kişiliğini anladığınızdan emin olmalısınız. İçindekiler Dogo Argentino'nun En Yaygın Özellikleri Dogolar,

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Mizaç:Argentino Dogo, inatçı ve azılı bir avcı ve koruyucu olmasına rağmen sevgi dolu ve sevecen bir arkadaş ve oyun arkadaşı olma yeteneğine sahiptir. Başlangıçta sürüler halinde avlanmak için geliştirildiler, bu nedenle diğer köpeklerle iyi geçinmek için birçok benzer ırktan daha meyillidirler. Bununla birlikte, özellikle erkek köpekler arasında, aynı cinsiyetten köpeklere karşı bölge ve saldırganlık sorunları geliştirebilirler. Sağduyuludurlar, aşırı sesli veya özellikle tepkisel değillerdir, durumları iyi okuyabilirler ve uygun şekilde samimiyetle veya şiddetle karşılık verebilirler. Boyutları ve doğal koruyucu eğilimleri nedeniyle, Dogo'nun erken köpeklik döneminden itibaren eğitilmesi ve sosyalleştirilmesi, arkadaş ve düşman arasındaki farkı öğrenmesi ve ailesinin sınırlarını kabul etmesi zorunludur. İnsanlara karşı kışkırtılmamış saldırgan veya korkulu davranışlar bu cins için yanlıştır.

Hareket:Güçlü, çevik, dayanıklı, enerjik, verimli ve zahmetsiz, sağlıklı yapının özellikleri belirgindir: uzaklaşırken ön bacaklar ve arka bacaklar birbirine paralel kalmalıdır. Hareketi önden izlerken, dirsekler ve pençeler ne içeri ne de dışarı hareket edecek şekilde ön bacaklar paralel kalmalıdır. Arka bacaklar uzatıldığında arka pedler arkadan görünür olmalıdır. Hız arttıkça, ön ve arka bacaklar ağırlık merkezi çizgisine yaklaşacaktır. Yandan, üst çizgi sağlam ve düz kalmalıdır. Öndeki iyi hareket erişimi, ön patinin burunla aynı hizada uzanmasını sağlar. Uzatıldığında ön ayaklar arasındaki genişlik, uzatıldığında arka ayaklar arasındaki genişliğe yaklaşık olarak eşit olmalıdır; bu, dengeyi, iyi erişimi ve iyi sürüşü gösterir.

Kuyruk: Orta derecede yüksek ayarlayın. Tabanda kalın ve uca doğru sivrilen. Kuyruk, köpeğin ruh haline ve enerji düzeyine göre, genellikle nötr bir konumda veya üst çizgi seviyesinin hemen üzerinde taşınır, ancak asla sıkışmaz. Uyanıkken dik konumda tutulur, ancak asla arkaya kıvrılmaz. Kuyruk oldukça uzundur ve son omurun ucu, aşağıda tutulduğunda diz eklemlerine kadar uzanır. Kuyruk düz veya hafifçe kavisli olabilir.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Ayaklar: Oval ila yuvarlak, kompakt, iyi kavisli ayak parmakları ve sert pedler.

Vücut: Önemli, güçlü ve esnek. Vücut asla güçten yoksun olacak kadar hafif ve gösterişli ya da çeviklik ve dayanıklılıktan yoksun olacak kadar ağır ve cılız değildir. Ön taraftaki genişlik, arka taraftaki genişliğe yaklaşık olarak eşittir.

Göğüs: Derin ve geniş, ama asla derinden daha geniş değil. Brisket dirseklerin ucuna kadar uzanır.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Boyun: Orta uzunluk, gururlu baş taşıma ve hareket sağlar. Hafif bir kemer ile kalın ve güçlü kaslıdır. Boyun, daha derin ve geniş gövdeden başa doğru hafifçe ve düzgün bir şekilde incelir. Boyun oldukça temiz kesilmiş; bununla birlikte, aşırı, boğazlı veya sarkık bir gerdan oluşturmadan boğazda bir miktar gevşek deriye izin verilir.

Havlama:Bu köpeğin özelliklerinden biri de takdiridir. Tüm harcama ihtiyaçları karşılandığı sürece kesinlikle gürültülü veya hantal değildir.

Burun: Burun iyi pigmentli ve siyahtır. Burun delikleri iyi açılmıştır. Asla "içe itilmiş" görünmemeli veya namlu ağzının dikey düzleminin gerisinde kalmamalıdır.

Dogo Kopek Yurdu Yasam Alanlari ve Bulundugu Yasadigi Bolgeler Batman Kirikkale Karaman Bayburt Aksaray Zonguldak Bolgeleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses ve Fiziksel zellikleri Nelerdir Elazig Merkez Kestel

Bilgisayar Nedir Gumushane Guneysu Esenler

Kitap ve karakterizasyonu Nedir Afyonkarahisar Bala Atasehir